7 oct 2015

Melmelada de mores i pomes àcides... una passada!

Tot i que encara no havia arribat la tardor, feia dies que hi havia bolets, i vàrem pensar que podríem anar a buscar-ne i cuinar-los al taller de cuina l'endemà; però va fer moltíssima calor aquells dies i vàrem haver de fer un pla B. En Jordi ens ho va suggerir: i si enlloc de bolets collim mores! I fou una idea genial.

Les vàrem collir el dilluns 21i fins i tot vàrem trobar dos rovellonets.



El dia 22, recepta en mà, al taller de cuina vàrem preparar melmelada de mores i ens van regalar una pomes àcides boníssimes, amb les que també vàrem fer melmelada.
Ens les vàrem menjar, encara que estaven una mica calentes, amb torrades de pa i eren boníssimes les dues!

Ens en vàrem emportar a casa perquè les provessin els nostres pares i germans.

Us deixem les fotos de les passes de l'elaboració:

1- Pelem bé la fruita, la posem amb el suc d'una llimona una estoneta i després a una paella hi afegim la fruita i el sucre i deixem que bulli una estoneta.

          
















     2-Quan està cuita la passem pel "turmix"


3- La passem pel colador xinés, així no hi quedarà cap resta de fruita (és opcional).











4- Deixem refredar una bona estona
i ja es pot menjar.