12 may 2015

Salses de tomàquet... tot un món!

El dimarts 28 tocava de nou taller de cuina i en aquesta ocasió vàrem repetir una recepta que agrada molt, la salsa de tomàquet. 
De salses de tomàquet se'n poden fer de molt diferents, nosaltres varem decidir fer-ne tres, en tres equips de treball diferents: una salsa de tomàquet natural (tomàquet rallat), una altra amb tomàquet natural i ceba, i la última i per veure'n la diferència amb salsa de tomàquet natural però envasat, am ceba.

L'experiment va sortir molt bé, per acompanyar les tres salses, vàrem bullir un quilo d'arròs. Cada alumne es va anar servint les salses que volia i les barrejava amb arròs. No va sobrar res, com sempre.

Us deixem les explicacions del grups:

Ayoub: "...vam comprar els ingredients següents: tomàquets naturals, pot de tomàquet triturat, ceba, sal, pebre. El meu grup: vam rallar el tomàquet i vam tallar la ceba i ho vam ficar a la paella. Després vaig triturar-ho tot i vaig ficar sal i pebre."

Arnau: "... jo anava amb l'Àlex i el David. Abans d'anar a cuinar vàrem anar al super a comprar els ingredients, vàrem comprar tomàquets de pera pel meu grup. Vàrem rallar el tomàquet i vàrem agafar una paella,  vam ficar oli, després tomata i ho varem deixar fer a foc lent mentre hi posàvem la sal i el sucre.

Jordi: "Amb en Xevi i en Joan havíem de fer una salsa de tomàquet i com que l'únic que s'havia de fer era pelar cebes, tallar-les i fregir-les, un cop cuita, hi varem posar tot el pot de tomàquet natural triturat i listo!"